Infeksjoner, betennelser og allergiske reaksjoner
Det er normalt at tatoveringen blir rød, hoven og øm samme dag og gjerne et par dager etterpå. Musklene under kan også bli ømme, og man kan bli stiv og støl av å sitte lenge eller ubehagelig.
Den skal derimot ikke bli vondere enn når den nettopp er ferdiglaget.

Det er alltid en risiko for betennelse og infeksjon ved tatovering. Ved å følge etterbehandlingen fra studioet minskes risiko for dette.

Tegn på betennelse
Hvis det væsker gult eller grønt fra såret, er den unormalt vond, rød og flekkete og det dunker, er det nok en infeksjon. Det eneste som hjelper da, er å gå til legen for antibiotika kur eller krem. Gi gjerne tilbakemelding til oss, så vi blir obs på dette og kan gjøre rutinene våre enda bedre.

Forebygging av infeskjoner, er noe du kan bidra til med selv. Følg instruksjonene, hold den ren og tørr og husk på at dette er et sår.

Allergiske reaksjoner
Allergiske reaksjoner kan også forekomme. Man kan se at det er en allergisk reaksjon om tatoveringen er unormalt hoven, klør, eller det kommer utslett rundt den. Dette vil gjerne forekomme ganske raskt.
Allergiske reaksjoner er alltid en risiko, men i Norge har vi veldig strenge krav til fargene vi bruker. Man kan få tak i billigere (og ikke godkjente) farger på nettsider som ebay, og det er gjerne disse som useriøse hjemmetatovører bruker. Dette er en av grunnene til at man bør unngå å bli tatovert hjemme hos noen. De seriøse studioene vil alltid gjøre sitt beste for at du ikke skal få problemer med tatoveringen.

Lurer du på om du har en allergisk reaksjon, gå til legen.

Ferdiggrodde tatoveringer som begynner å klø
Dette er vanligvis ikke en allergisk reaksjon, men ofte en reaksjon i huden på temperaturforandringer og sollys. Smør den med en kløedempende krem, så vil det gå over.